fbpx

Meer dan 15.000 warme leads

Alarmbedrijf Sensor Alarm ging all-in in Noorwegen

-De lancering in Noorwegen leidde tot een overwerkte verkoopafdeling.

Wij helpen bedrijven met een optimale groeistrategie

Sensor Alarm app

Sensor Alarm levert een nieuw type moderne alarmservice. Een slim alarm gebouwd met Zweedse technologie voor inbraak, brand en stroomuitval.

De melder kan zowel op een alarmcentrale als op een naburig netwerk worden aangesloten. Het is eenvoudig te bedienen met de mobiele app en is een veilig en betaalbaar huisalarm.

Binnen 15 minuten installeer je het alarm zelf met je plug and play handleiding. Geen installatie of opstartkosten.

Sensor Alarm heeft zich in korte tijd in Zweden gevestigd, en nu gaan ze groeien in Noorwegen.

Uitdaging

Sensor Alarm kwam in 2021 naar Admirate om de Noorse lancering te bespreken. Door onze analyse van de Noorse alarmmarkt hebben we een gat in de Noorse markt gevonden en ontdekt welke belemmeringen er waren. De spelers in de alarmindustrie in Noorwegen hebben een virtueel monopolie tussen Verisure en Sector.

Samen met Sensor Alarm hebben we een plan ontwikkeld om zoveel mogelijk mensen, zo snel mogelijk, het alarm geheel gratis en vrijblijvend te laten testen. Ons doel was om enkele duizenden warme leads te genereren. Om een antwoord te krijgen op de vraag: is het product klaar  voor de Noorse markt?

Dus, hoe krijg je duizenden mensen zover om een alarm in korte tijd te testen?

Oplossing

Het antwoord was affiliate marketing. Op no cure, no pay basis. Daarnaast hebben we een extern verkoopteam aangesloten dat de warme leads heeft gebeld, die we exclusief voor Sensor Alarm hebben binnengehaald. Alle leads zijn verkregen met toestemming en in overeenstemming met de AVG. De hele campagne was digitaal en leads werden in realtime rechtstreeks naar het verkoopteam gestuurd.

We ontwikkelden een campagne waarbij we alleen digitale kanalen gebruikten. Om de boodschap te verspreiden over het testen van een nieuw type alarm. Het product was volledig nieuw in Noorwegen. Een hybride tussen alarm- en slimme huistechnologie. Na wat testen op kleine schaal en een beoordeling van de verschillende kanalen, zijn we van start gegaan en hebben we de hoofdcampagne aangepast naar een lanceringscampagne die snel kon opschalen.

De resultaten

51.100+

Clicks

15.300+

Warme leads

Meer dan 30%

Conversieratio

Overwerkt

TM-afdeling

In minder dan 3 maanden

Bij de presentatie van de jaarcijfers 2021 in februari 2022 verklaarde Sensor Alarm:

"Bovendien hebben we in het vierde kwartaal ons slimme huisalarm op de Noorse markt gelanceerd en de interesse van verkoop- en marketingpartners was groot. De markt in Noorwegen is vergelijkbaar met die in Zweden, waar een duidelijke meerderheid van de huishoudens geen huisalarm heeft, grotendeels vanwege het hoge prijsniveau en de lage concurrentie op de markt Met het prijsdrukkende huisalarmproduct van Sensor Alarm richten we ons op een bredere doelgroep in Noorwegen dan voorheen mogelijk was vanwege het productaanbod en het prijsniveau van de markt Ik ben ervan overtuigd dat de vestiging op de Noorse markt een belangrijk onderdeel zal zijn van onze groei in 2022."
Martin Norsebäck
CEO

Admirate begint al aan de nieuwe doelgroepen voor de volgende groeifase van Sensor Alarm en we zijn ervan overtuigd dat er een aanhoudende groei zal zijn voor Sensor Alarm in 2022.