fbpx

45% inkomensstijging

Hoe we de omzet van een webshop voor Den Dama verhoogden

Een optimalisatie van de mediamix met een focus op het winnen van nieuwe klanten en het verhogen van de waarde van eerdere klanten.

Wij helpen onze klanten om te slagen

Den Dama en DenDama.com is een gespecialiseerde mode- en kledingwinkel voor vrouwen in Frogner in Oslo. Het is een winkel met meerdere merken die zich in 1994 in het huidige pand vestigde en al meer dan 25 jaar het beste biedt op het gebied van kleding, tassen, schoenen en accessoires.

Met hun visie “Up front in fashion” werkt het personeel in de winkel hard om de nummer 1 bestemming voor mode in Noorwegen te zijn.

De uitdaging

DenDama.com is tijdens de corona pandemie opnieuw gelanceerd met een nieuwe en moderne online winkel. Het was nu tijd om het groeipotentieel verder te realiseren.

De online winkel had al een goede basis gelegd met bekende merken. Het creëerde met beperkte middelen een grote loyale aanhang op sociale media met meer dan 30.000 volgers op Instagram en Facebook.

De oplossing

In het voorjaar van 2021 zijn we gestart met ons werk om zowel, de zichtbaarheid van Den Dama, als de omzet in de online winkel DenDama.com te vergroten.

Na een eerste analyse was het ons al snel duidelijk dat we op korte termijn het meeste konden toevoegen aan een mix van Google en Meta (Facebook en Instagram). Den Dama voert meer dan 60+ merken en heeft meer dan 6.000 productlijnen in haar assortiment.

Er zijn verschillende basismaatregelen uitgevoerd. Tracking kwam op zijn plaats en het opzetten van winkeladvertenties versnelde de online winkel.

De resultaten

45%

Inkomensverhoging

34%

Toename in transacties

7,9%

Stijging van de gemiddelde bestelwaarde

In minder dan 6 maanden

Er is geen korte weg naar succes. Den Dama bestaat al meer dan 25 jaar en is er altijd in geslaagd om relevant te blijven.

Met een nieuwe webwinkel, creatieve en getalenteerde medewerkers is Den Dama goed toegerust voor verdere groei in de komende jaren!

Partners

Media

MarTech & AdTech