fbpx

De

de meeste social media platforms richten zich na het succes van Tiktok op korte videoclips. Meta rolt momenteel Facebook Reels wereldwijd uit. En het is gemakkelijk om te vergeten dat YouTube zijn formaat heeft met YouTube Shorts.

In korte tijd heeft YouTube wereldwijd 5 biljoen views gekregen. YouTube heeft Shorts nu uitgebreid zodat het ook op desktop kan worden weergegeven. Met deze update krijgt de gebruiker nu een rij Shorts te zien, en de korte videoclips krijgen nog meer focus op het platform en genereren nog meer views.

Wat betekent dit voor jou?

YouTube Shorts zijn een manier voor bedrijfen om meer abonnees te krijgen en weergaven naar een YouTube-kanaal te leiden. Door Shorts te plaatsen, kan je merk meer views krijgen, zowel op Shorts als andere video’s die je hebt gepost, en het aantal abonnees vergroten.

Naast het maken van Shorts kunnen marketeers ook samenwerken met influencers op Shorts.

Wat is het doel?

Het is belangrijk op te merken dat het doel achter het maken van een Shorts, TikTok, Snap of Reels kan variëren. Terwijl TikTok en Reels kansen creëren om bedrijfen, betrokkenheid of verkeer naar een specifiek product of website op te bouwen, creëert Shorts kansen om meer kijkers te bereiken en een YouTube-kanaal op te bouwen.

Aanbeveling

Video-inhoud in kort formaat lijkt gestaag in populariteit toe te nemen. YouTube blijft relevant met zijn lange inhoud. TikTok heeft de video’s zojuist verlengd tot 3 minuten en de reels kunnen nu tot 60 seconden lang zijn. Gebruik YouTube Shorts om je bestaande aanwezigheid op YouTube aan te vullen. En als je gaat beginnen met content op YouTube, raden we je aan een strategie te overwegen die YouTube Shorts omvat!